Which language do you want to learn?

Which language do you want to learn?

Топ 5 платформи за тутори за јазици за вештачка интелигенција што треба да ги пробате во 2024 година

Student repeating Swedish vocabulary into recording device.

Во последниве години, употребата на вештачка интелигенција (АИ) во учењето јазици станува сè попопуларна. Платформите за тутори по јазици напојувани со вештачка интелигенција нудат персонализирани искуства за учење на студентите, што го прави учењето јазик поефикасно и поефективно. Со бројни платформи достапни на пазарот, може да биде предизвик да се избере вистинската. Во оваа статија, ќе разговараме за 5-те најдобри платформи за тутор за јазик за вештачка интелигенција што треба да ги пробате во 2021 година.

1. Дуолинго

Duolingo е добро позната апликација за учење јазик која постои подолго време. Со над 300 милиони корисници ширум светот, Duolingo е популарен избор за оние кои учат јазици. Платформата користи вештачка интелигенција за да го персонализира искуството за учење за секој корисник. Се прилагодува на стилот и темпото на учење на корисникот, правејќи го процесот на учење ефикасен и ефективен.

Duolingo нуди над 35 јазични курсеви, вклучувајќи шпански, француски, германски, кинески и јапонски. Платформата користи гејмификација за да го направи процесот на учење поангажман и позабавен. Апликацијата е достапна бесплатно, но корисниците можат да се одлучат за премиум претплата за пристап до дополнителни функции.

2. Бабел

Babbel е уште една популарна апликација за учење јазик која користи вештачка интелигенција за да го персонализира искуството за учење. Платформата нуди курсеви на 14 јазици, вклучувајќи шпански, француски, германски, италијански и португалски. Апликацијата користи технологија за препознавање говор за да им помогне на корисниците да го подобрат изговорот.

Лекциите на Бабел се дизајнирани од јазични експерти и се фокусираат на ситуации од реалниот живот, што го прави процесот на учење попрактичен. Платформата нуди бесплатен пробен период, по што корисниците можат да изберат да купат претплата за да пристапат до сите функции.

3. Talkpal

TalkPal е тутор за јазик со вештачка интелигенција со GPT. Корисниците можат да разговараат за неограничен број интересни теми или со пишување или зборување додека примаат пораки со реален глас. Привлечните искуства како разговор, играње улоги, ликови, дебати, режим на повик, режим на реченица и режим на фотографија им овозможуваат на корисниците да вежбаат над 57 јазици.

4. Камен од Розета

Rosetta Stone е платформа за учење јазик која постои повеќе од 27 години. Платформата нуди курсеви на над 25 јазици, вклучувајќи арапски, кинески, јапонски и руски. Rosetta Stone користи вештачка интелигенција за да го персонализира искуството за учење за секој корисник, правејќи го процесот на учење поефикасен.

Платформата нуди широк спектар на материјали за учење, вклучувајќи интерактивни лекции, игри и приказни. Технологијата за препознавање говор на Rosetta Stone им помага на корисниците да го подобрат својот изговор. Платформата нуди бесплатен пробен период, по што корисниците можат да изберат да купат претплата за да пристапат до сите функции.

5. Лингвист

Lingvist е апликација за учење јазик која користи вештачка интелигенција за персонализирање на учењето. Платформата нуди курсеви на француски, шпански, германски, руски и англиски јазик. Алгоритмот на Lingvist се прилагодува на стилот и темпото на учење на корисникот, што го прави процесот на учење поефикасен.

Платформата се фокусира на учење на корисниците практичен вокабулар и граматички вештини кои можат да се применат во реални ситуации. Технологијата за препознавање говор на Lingvist им помага на корисниците да го подобрат својот изговор. Апликацијата е достапна бесплатно, но корисниците можат да се одлучат за премиум претплата за пристап до дополнителни функции.

6. Бусуу

Busuu е апликација за учење јазик која користи вештачка интелигенција за да го персонализира искуството за учење. Платформата нуди курсеви на 12 јазици, вклучувајќи шпански, француски, германски, италијански и јапонски. Алгоритмот на Busuu се прилагодува на стилот и темпото на учење на корисникот, што го прави процесот на учење поефикасен.

Лекциите на Бусуу се дизајнирани од јазични експерти и се фокусираат на ситуации од реалниот живот, што го прави процесот на учење попрактичен. Платформата нуди технологија за препознавање говор за да им помогне на корисниците да го подобрат изговорот. Апликацијата е достапна бесплатно, но корисниците можат да се одлучат за премиум претплата за пристап до дополнителни функции.

Како заклучок, платформите за тутори по јазик со вештачка интелигенција нудат персонализирани искуства за учење на оние што учат јазици. Со бројните платформи достапни на пазарот, може да биде предизвик да се избере вистинската. Најдобрите 5 платформи за туторство по вештачка интелигенција што треба да се пробаат во 2024 година се Duolingo, Babbel, Talkpal, Rosetta Stone, Lingvist и Busuu. Секоја од овие платформи нуди уникатни карактеристики и предности, а корисниците можат да изберат која најмногу одговара на нивните потреби.

Talkpal is AI-powered language tutor. Learn 57+ languages 5x faster with revolutionary technology.