Фрази на тамільській мові, щоб запитати дорогу

Вивчення нової мови завжди є цікавим викликом, і тамільська мова не є виключенням. Тамільська мова є однією з найдавніших мов у світі, і її багата історія робить її ще більш захоплюючою для вивчення. Однією з перших задач, з якими стикаються мовні учні, є вміння запитати дорогу. У цій статті ми розглянемо корисні фрази на тамільській мові, які допоможуть вам орієнтуватися в новому місті чи селі.

Основні фрази для запитання дороги

எங்கு (engu) – Де
நீங்கள் எங்கு போகிறீர்கள்?

எப்பொழுது (eppoḻutu) – Коли
நீங்கள் எப்பொழுது செல்ல விரும்புகிறீர்கள்?

எப்படி (eppaṭi) – Як
நீங்கள் எப்படி செல்கிறீர்கள்?

வழி (vaḻi) – Шлях
நான் செல்ல வேண்டிய வழி எது?

தூரம் (tooram) – Відстань
அந்த இடம் எவ்வளவு தூரம் உள்ளது?

Фрази для запитання напрямків

இங்கே (iṅkē) – Тут
இங்கே என்ன இருக்கிறது?

அங்கே (aṅkē) – Там
அங்கே என்ன இருக்கிறது?

முன்னால் (muṉṉāl) – Перед
நீங்கள் முன்னால் சென்று வலது பக்கம் திரும்புங்கள்.

பின்னால் (piṉṉāl) – Позаду
அது உங்கள் பின்னால் இருக்கிறது.

வலது (valadu) – Право
நீங்கள் வலது பக்கம் திரும்புங்கள்.

இடது (iṭatu) – Ліво
நீங்கள் இடது பக்கம் திரும்புங்கள்.

Фрази для уточнення маршруту

நேராக (nērāka) – Прямо
நீங்கள் நேராக சென்று ஒன்பதாவது தெருவில் வலது பக்கம் திரும்புங்கள்.

சுற்றி (suṟṟi) – Навколо
நீங்கள் சுற்றி சென்று அந்த இடத்தை அடையலாம்.

பாதை (pāta) – Стежка
இந்த பாதையைப் பின்பற்றுங்கள்.

நகரம் (nakaram) – Місто
இந்த நகரத்தில் எங்கு இருக்கிறது?

கிராமம் (kirāmam) – Село
இந்த கிராமத்திற்கு எப்படி செல்லலாம்?

Практичні фрази для подорожей

பஸ்நிலையம் (pasnīlayam) – Автовокзал
பஸ்நிலையம் எங்கு இருக்கிறது?

ரயில் நிலையம் (rayil nīlayam) – Залізничний вокзал
ரயில் நிலையம் எங்கு இருக்கிறது?

விமான நிலையம் (vimāna nīlayam) – Аеропорт
விமான நிலையம் எங்கு இருக்கிறது?

வீதி (vīti) – Вулиця
இந்த வீதி எங்கு செல்கிறது?

தெரு (teru) – Провулок
இந்த தெரு எங்கு செல்கிறது?

வீடு (vītu) – Будинок
அந்த வீடு எங்கு இருக்கிறது?

அருகில் (arukil) – Поруч
அது உங்கள் அருகில் இருக்கிறது.

தொலைவில் (tolavil) – Далеко
அது உங்கள் தொலைவில் இருக்கிறது.

Корисні слова для орієнтації на місцевості

பள்ளி (paḷḷi) – Школа
நான் பள்ளி எங்கு இருக்கிறது என்று கேட்டேன்.

அரசு அலுவலகம் (aracu aluvalakam) – Урядова установа
அரசு அலுவலகம் எங்கு இருக்கிறது?

வங்கி (vaṅki) – Банк
வங்கி எங்கு இருக்கிறது?

மருத்துவமனை (maruttuvamaṉai) – Лікарня
மருத்துவமனை எங்கு இருக்கிறது?

பூங்கா (pūṅkā) – Парк
இந்த பூங்கா எங்கு இருக்கிறது?

அந்தரங்கம் (antarangam) – Внутрішній двір
நீங்கள் அந்தரங்கம் வழியாக செல்லலாம்.

புகையிரத நிலையம் (pukaiyirata nīlayam) – Залізнична станція
புகையிரத நிலையம் எங்கு இருக்கிறது?

பஸ் நிலையம் (pas nīlayam) – Автобусна зупинка
பஸ் நிலையம் எங்கு இருக்கிறது?

Ввічливі фрази для звертання по допомогу

தயவு செய்து (tayavu ceytu) – Будь ласка
தயவு செய்து, நீங்கள் உதவ முடியுமா?

நன்றி (naṉṟi) – Дякую
உதவிக்கு நன்றி.

மன்னிக்கவும் (maṉṉikkavum) – Вибачте
மன்னிக்கவும், நான் ஒரு கேள்வி கேட்கலாமா?

உதவி (utavi) – Допомога
நீங்கள் எனக்கு உதவி செய்ய முடியுமா?

தெரியவில்லை (teriyavillai) – Не знаю
மன்னிக்கவும், எனக்கு தெரியவில்லை.

மீண்டும் (mīṇṭum) – Знову
தயவு செய்து, மீண்டும் சொல்ல முடியுமா?

Висновок

Оволодіння базовими фразами на тамільській мові для запитання дороги може значно полегшити ваше перебування в тамільськомовних регіонах. Не забувайте про ввічливість і завжди дякуйте за допомогу. Практика і постійне використання нових слів та фраз допоможуть вам швидше адаптуватися і відчувати себе впевненіше під час подорожей.

Talkpal – це мовний репетитор зі штучним інтелектом. Вивчайте 57+ мов у 5 разів швидше за допомогою революційної технології.

Найефективніший спосіб вивчити мову

ВІДМІННІСТЬ TALKPAL

НАЙСУЧАСНІШИЙ ШТУЧНИЙ ІНТЕЛЕКТ

Занурюючі розмови

Пориньте у захопливі діалоги, розроблені для оптимізації запам'ятовування мови та покращення вільного володіння нею.

Зворотній зв'язок у реальному часі

Отримуйте негайний персоналізований зворотній зв'язок та пропозиції, щоб прискорити ваше оволодіння мовою.

Персоналізація

Навчайтеся за допомогою методів, адаптованих до вашого унікального стилю та темпу, що гарантує персоналізований та ефективний шлях до вільного володіння мовою.

ВИВЧАЙТЕ МОВИ ШВИДШЕ
З AI

Навчайтеся у 5 разів швидше