Тамільські слова для предметів домашнього вжитку

Вивчення нової мови може бути захоплюючим і складним завданням. Один із способів легше адаптуватися до нової мови – це вивчення слів, які ми часто використовуємо у повсякденному житті. У цій статті ми розглянемо тамільські слова для предметів домашнього вжитку. Це допоможе вам не тільки збільшити словниковий запас, але й краще зрозуміти культуру та побут носіїв мови.

Кухня

சமையலறை (samaiyal arai) – кухня. Це місце, де ми готуємо їжу.
அவள் சமையலறையில் உணவுகளை சமைக்கிறாள்.

அடுப்பு (aduppu) – плита. Використовується для приготування їжі.
நாங்கள் அடுப்பில் சாப்பாடு சமைக்கிறோம்.

பாத்திரம் (paathiram) – посуд. Включає тарілки, чашки, каструлі та інші кухонні прилади.
அவள் பாத்திரங்களை கழுவுகிறாள்.

மிக்சர் (miksar) – міксер. Використовується для змішування інгредієнтів.
அவள் மிக்சரில் ஜூஸ் செய்கிறாள்.

காரண்டி (kaarandi) – ложка. Використовується для їжі або приготування їжі.
அவள் காரண்டியால் சாப்பிடுகிறாள்.

Вітальня

படுக்கை (padukkai) – ліжко. Використовується для спання.
அவள் படுக்கையில் படுத்துக்கொள்கிறாள்.

பூச்சாணி (poochaani) – подушка. Використовується для підтримки голови під час сну.
அவள் பூச்சாணியைத் தலையில் வைத்துக்கொள்கிறாள்.

தரையில் (tharaiyil) – підлога. Поверхня, на якій ми ходимо в будинку.
அவள் தரையில் நடக்கிறாள்.

புத்தகம் (puthagam) – книга. Використовується для читання.
அவள் புத்தகத்தைப் படிக்கிறாள்.

தொலைக்காட்சி (tholaikkaatchi) – телевізор. Використовується для перегляду програм та фільмів.
அவள் தொலைக்காட்சியைப் பார்க்கிறாள்.

Ванна кімната

குளியலறை (kuliyal arai) – ванна кімната. Місце, де ми приймаємо ванну або душ.
அவள் குளியலறையில் குளிக்கிறாள்.

குளியல் (kuliyal) – ванна. Використовується для миття тіла.
அவள் குளியலில் குளிக்கிறாள்.

பற்பசை (parpasai) – зубна паста. Використовується для чистки зубів.
அவள் பற்பசையைப் பயன்படுத்துகிறாள்.

பருத்தி (paruthi) – рушник. Використовується для витирання тіла після купання.
அவள் பருத்தியைப் பயன்படுத்துகிறாள்.

கண்ணாடி (kannaadi) – дзеркало. Використовується для того, щоб бачити своє відображення.
அவள் கண்ணாடியில் தன்னைக் காண்கிறாள்.

Спальня

ஆடைகள் (aadaigal) – одяг. Те, що ми носимо щодня.
அவள் ஆடைகளை அலமாரியில் வைத்துக்கொள்கிறாள்.

அலமாரி (alamari) – шафа. Використовується для зберігання одягу та інших речей.
அவள் அலமாரியில் புத்தகங்களை வைத்துக்கொள்கிறாள்.

தலையணை (thalayanai) – подушка. Використовується для підтримки голови під час сну.
அவள் தலையணையில் தலையை வைத்துக்கொள்கிறாள்.

சீட்டு (seettu) – простирадло. Використовується для покриття ліжка.
அவள் சீட்டினை படுக்கையில் போட்டுக்கொள்கிறாள்.

மோசடி (mochadi) – ковдра. Використовується для збереження тепла під час сну.
அவள் மோசடியில் மூடிக்கொள்கிறாள்.

Побутова техніка

குளிர்சாதன பெட்டி (kulirsadhana petti) – холодильник. Використовується для зберігання їжі в холоді.
அவள் குளிர்சாதன பெட்டியில் பழங்களை வைத்திருக்கிறாள்.

மின் அடுப்பு (min aduppu) – електроплита. Використовується для приготування їжі.
அவள் மின் அடுப்பில் சமைக்கிறாள்.

வெள்ளை அடுப்பு (vellai aduppu) – мікрохвильова піч. Використовується для швидкого підігріву або приготування їжі.
அவள் வெள்ளை அடுப்பில் உணவை சுடுகிறாள்.

துவைப்பான் (thuvaippaan) – пральна машина. Використовується для прання одягу.
அவள் துவைப்பானில் ஆடைகளை துவைக்கிறாள்.

மின்விசிறி (minvisiri) – вентилятор. Використовується для охолодження повітря в кімнаті.
அவள் மின்விசிறியை இயக்குகிறாள்.

Інші предмети

மேசை (mesai) – стіл. Використовується для роботи або прийому їжі.
அவள் மேசையில் வேலை செய்கிறாள்.

நாற்காலி (naarkali) – стілець. Використовується для сидіння.
அவள் நாற்காலியில் உட்காருகிறாள்.

மின் விளக்கு (min vilakku) – лампа. Використовується для освітлення кімнати.
அவள் மின் விளக்கை ஏற்றுகிறாள்.

படம் (padam) – картина. Використовується для прикраси стін кімнати.
அவள் படத்தைச் சுவற்றில் தொங்கவைக்கிறாள்.

மனை (manai) – дім. Місце, де ми живемо.
அவள் தனது மனைக்கு செல்கிறாள்.

Вивчення цих слів допоможе вам краще розуміти тамільську мову та полегшить ваше спілкування в побуті. Не забувайте практикуватися, використовуючи ці слова у своєму повсякденному житті, і ви швидко помітите покращення у своїх мовних навичках.

Talkpal – це мовний репетитор зі штучним інтелектом. Вивчайте 57+ мов у 5 разів швидше за допомогою революційної технології.

ВИВЧАЙТЕ МОВИ ШВИДШЕ
З AI

Навчайтеся у 5 разів швидше